ŠTA JE TYRE CHALLENGE?

Tyrechallenge je prvo nacionalno takmičenje u brzoj zameni guma. Međunarodnog je karaktera, jer se istovremeno, osim u Srbiji, održava i u Nemačkoj, Austriji, Mađarskoj, Rusiji, Ukrajini, Rumuniji, BiH, Sloveniji i Hrvatskoj. Prošle godine održan je prvi Tyrechallenge u našoj zemlji, a pobednik kome su pripale najvrednije nagrade, sa glavnom nagradom i osvojenim setom Continental guma, bio je Vlado Rajević iz Užica.

KO SE SVE MOŽE PRIJAVITI?

Zapravo, svako ko se želi dobro provesti, naučiti nešto novo, pokazati svoje veštine ili jednostavno iskusiti nešto novo. Dašak takmičarskog duha i adrenalina s gomilom zabave u jednoj prilici koju ne smete propustiti. Iskustva svih dosadašnjih takmičara su odlična, a naročito onih koji su kući poneli vredne nagrade.

KAKO SE MOŽEŠ PRIJAVITI?

Prijava je jednostavna i potrebno je samo nekoliko sekundi vašeg vremena, jednostavno ispunite online prijavu na našoj web stranici.

MOGU LI BITI U PUBLICI AKO NE UČESTVUJEM?

Naravno, to se podrazumeva! Takmičenje je zabavno prosmatrati, možete navijati i podržavati svoje favorite i istovremeno uživati u dobroj muzici, izložbi automobila i obrazovnim aktivnostima. Naši ljubazni domaćini i dodatno osoblje će učiniti sve što je moguće da učine ovaj doživljaj nezaboravnim i motivisati Vas da nam se pridružite i sledeći put.

KOJA SU PRAVILA?

Pravila su maksimalno pojednostavljena, tako da se svako može prijaviti i takmičiti. Nekoliko takmičara se takmiči istovremeno, svaki na zasebnom vozilu. Cilj je završiti zadatak skidanja jednog prednjeg točka, spuštanja istog na zemlju, te ponovno montaža što je moguće brže.

Objašnjenje korak po korak:

Olabavljenje šrafova i podizanje vozila pomoću klasične ručne dizalice. Šrafovi se moraju u potpunosti ukloniti, te se točak mora kratko spustiti na zemlju kako bi se sudije uverili da je sve u skladu s pravilima. Nakon toga točak se vraća na prvobitno mesto, a šrafovi uvrnuti i tek blago dotegnuti. Podignuta ruka u vazduh označava kraj procesa i svakom takmičaru se meri vreme. Takmičar s najboljim rezultatom je pobednik. Pravilo je, takođe, da ako u prvom krugu budemo imali nekoliko takmičara s istim brojem bodova, odnosno, prolaznim vremenima, svi oni će dobiti priliku da u drugom krugu izbore najbolje i konačno pobedničko vreme.

Za vreme takmičenja dopušteno je koristiti standardni ključ i dizalicu koji će biti obezbeđeni od strane organizatora za svakog takmičara.

Takmičari moraju biti stariji od 18 godina.

Nema drugih ograničenja.

Takmičari koji prekrše bilo koje pravilo i ogluše se o sudijske upute biće automatski diskvalifikovani.

NAGRADE KOJE MOŽEŠ OSVOJITI SU:

Prva nagrada je potpuno novi luksuzni set guma po tvom ličnom izboru! Tvoj izbor mogu biti bilo letnje, zimske ili gume za sva godišnja doba. Set guma može biti za Vas ili ih možete pokloniti nekom. Dimenzija se mora precizno naglasiti prilikom online prijave u formularu. Uz glavnu nagradu, za druga i treća mesta uvek pripremamo i takođe vredne dodatne nagrade koje su obično vezane uz proizvode za održavanje vozila i slične korisne poklone!